Startup- en scale-up begeleiding, Next Day Global (NDG)
Startup- en scale-up begeleiding

Join onze proeftuin. Wij geloven in klein beginnen om groots te winnen. We zijn jouw businesscoach en mentor in één.

Meld je aan voor een op maat accelerator-, incubator- of groeiversneller programma. Next Day Global wordt gekenmerkt door een hands-on ondersteuning tijdens de cruciale momenten. Boost jezelf en jouw business!

Voor het gemak vergelijken wij ondernemen met een oogstproces:

Je stapt pas in wanneer je écht hulp nodig hebt.

1. Pitch het

Je hebt een idee waarmee je de markt op wilt. In een ondernemingsplan beschrijf je je doelen en ga je in op hoe je deze wilt bereiken. ...

2. Bewijs het

Door aannames in een vroegtijdig stadium te toetsen, ontdek je waar (markt)kansen liggen, of niet. ...

3. Financier het

We willen je behoeden voor een veelgemaakte fout: té snel een (potentiële) investeerder benaderen. Kom beslagen ten ijs ...

4. Bouw het

De tijd om jouw concept naar een sales ready product te vertalen is aangebroken. ...

5. Verzorg het

Ken je doelgroep en de markt waarin je opereert! Vooruitgang begint met inzicht! ...

6. Groei!

Eindelijk, je kunt de wereld kennis laten maken met een (nieuw) product (of dienst)! Na de ‘Big Bang’, want daar hoop je natuurlijk op, kan het groeien beginnen. ...

Aanpak

We worden geroemd door onze praktische ondersteuning op het gebied van finance, marketing én funding. Persoonlijk, altijd dichtbij. Wij bieden directe ondersteuning bij het inspelen op (markt)kansen. Stel jezelf voor een uitdaging en groei! Van een pril idee tot een florerende onderneming. Onze praktische ondersteuning scheelt op termijn tijd, geld en (een hoop) stress. Inspanning, kennis en ervaring, dé basisingrediënten voor commercieel succes. En dat hebben wij in huis. Team Next Day Global helpt je graag.

Voor het gemak vergelijken wij ondernemen met een oogstproces: (1) pitch het, (2) bewijs het, (3) financier het, (4) bouw het, (5) verzorg het en (6) groei! We geven advies over de juiste grondproducten (de kiem) en ‘materialen’. Wie zaait, zal oogsten!

Kortom, we begeleiden van A (marktonderzoek) tot Z (finance, marketing en funding). Je stapt pas in wanneer je écht hulp nodig hebt. We bieden diverse programma’s* aan. Voor de ‘real deal’ kom je met een-op-een begeleiding verder; zo behaal je dus sneller jouw (eind)doel! Lekker transparant, dat is wat we zijn.

* Wij bijten ons vast in complexe technologieën. Een lange ontwikkeltijd betekent een programma van gemiddeld 2-3 jaar (minimum). Als incubator selecteren we vier keer per jaar een lichting, van gemiddeld vier, ondernemers.

Stapsgewijs

We starten met een stevige basis, het fundament. Een risicoanalyse, gevolgd door het plannen van mijlpalen en het bepalen van een strategie. Financiën, productontwikkeling en team, zomaar een paar punten waar we op blijven hameren!

Stap 1

Pitch het

Je hebt een (pril) idee waarmee je de markt op wilt. Wij begeleiden startende en doorgroeiende ondernemingen van idee naar succes. Van een idee naar een gedegen concept/ succesvolle opzet. Hoe? In een ondernemingsplan beschrijf je je doelen en ga je in op hoe je deze wilt bereiken. Het is vervolgens belangrijk dat jij jouw publiek in het kort, te allen tijde, duidelijk kan maken waar jouw onderneming over gaat/ voor staat. Een (pitch) deck is vaak een eerste en enige indruk van jouw bedrijf. Wij maken ons hard voor een (investor) pitch deck die groeigeld oplevert. We schrijven ook businessplannen. Next Day Global: hét geheim van een onuitwisbare (eerste) indruk. Wij zorgen voor consistentie en een duidelijke boodschap, met behoud van je eigen (merk)identiteit.

JH
Jimmy Hendrix
300+ components

Built to be customized.

Image placeholder
4.95 out of 5 stars

from 23 reviews

Stap 2

Bewijs het

Wij geloven sterk in de lean-methode. Ondernemen betekent beginnen én doorzetten. De praktijk blijkt in veel gevallen veel weerbarstiger. Door middel van deze methode leer je om je veronderstelling (aannames) zo vroeg mogelijk te toetsen. Je ontdekt vroegtijdig waar marktkansen liggen, of niet. Hoe? Door grondig (markt)onderzoek, het verzamelen van de ervaring van je (potentiële) klanten, etc. Jij verkleint hiermee niet alleen je marktrisico maar bespaart ook veel tijd en geld. Je kunt geruststellen dat je tijdens deze stap betekenisvolle informatie verzameld. Wij zijn NIMA-gecertificeerd. Weet jij anderen mee te krijgen in jouw idee? Dat is een hele (op)gave waar onze mensen bij kunnen helpen!

Stap 3

Financier het

Een businessplan, hét startpunt van je onderneming. En dan, financiering. Maar ben je wel ‘investor ready’? Is jouw onderneming wel interessant voor investeerders? We willen je behoeden voor een veelgemaakte fout: té snel een (potentiële) investeerder benaderen. Kom beslagen ten ijs met (1) een schaalbaar businessplan, (2) een bewezen (gevalideerd) concept, (3) een goede pitch (deck) en (4) een overtuigende groeistrategie. Dán (pas) ben je 'investor ready' en kun jij jouw ambities waarmaken. Wij bieden eerste hulp bij een financieringsaanvraag. We beschikken over een breed netwerk.

JH
Jimmy Hendrix
300+ components

Built to be customized.

Image placeholder
4.95 out of 5 stars

from 23 reviews

Stap 4

Bouw het

Beschik je over voldoende kapitaal? De tijd om jouw concept naar een sales ready product te vertalen is aangebroken. Kortom je hebt getest en bewezen en jij bereidt je voor op een marktintroductie. Houd rekening met vragen over (uitbreiding van het) team, certificering, marketing en bijvoorbeeld productbescherming. En hoe zit dat bijvoorbeeld met (massa)productie in de toekomst?

Stap 5

Verzorg het

Nadat het commercieel wegzetten van jouw product op gang is gebracht bij de gewenste doelgroep(en), in de juiste markt, wordt het tijd om vooruit te kijken en opnieuw ervaringen te verzamelen. Over het algemeen houdt jouw klant jou een spiegel voor. Wist je dat een tevreden klant jouw naam gemiddeld met vijf andere mensen (via mond-tot-mondreclame) deelt? Ondernemen is net topsport. Concurrentie komt uit onverwachte hoeken. Vooruitgang begint met inzicht! Door diepgaande real-time analyses kun je snel (blijven) schakelen.

Awesome projects
Create the new logo
3:50
Set up the color palette
4:00
Wireframe and prototype
6:50
Stap 6

Groei het

Eindelijk, maar spannend… Je kunt de wereld kennis laten maken met een nieuw(e) product of dienst! Na de ‘Big Bang’, want daar hoop je natuurlijk op, kan het groeien beginnen. Hoe? Met ‘Growth Hacking’, opnieuw een ‘lean’ methode, sla je maandenlang schrijven aan strategische en tactische plannen over. De tijd vliegt en daarmee is een plan snel verouderd. Mogelijkheden komen sneller dan jij jouw plan schrijft. Leren door de experimenteren. Het gewoon doen! Zo ontdek je snel genoeg wat wél of niet werkt. Opnieuw komen vragen over onderwerpen zoals (uitbreiding van het) team, maar ook (massa)productie, uitbreiden naar andere/ nieuwe doelgroep(en), etc. aan bod om, zo waar, jouw concurrentie voor te blijven!

Accelerator vs. incubator:

Zowel accelerator- als incubatorprogramma’s bieden (jonge) ondernemingen de kans om te groeien, te leren en om de volgende stap te zetten. Next Day Global biedt op dit moment alleen incubatorprogramma’s, maar de acceleratorprogramma’s komen weer online zodra het verantwoord is om met elkaar af te spreken.

Programma's

Laten we jouw idee in de hoogste versnelling op de markt brengen.

Op naar een leidende onderneming van morgen! Onze accelerator- en incubator programma’s bieden (jonge) ondernemers de kans om (verder) te groeien en te leren. Let op: vanwege corona worden onze accelerator programma’s momenteel enkel digitaal aangeboden! Houd onze website in de gaten.

50+
beautifully coded page examples
280+
components and features
optimized to work for most devices
customize it to meet your brand's identity
Image placeholder
4.95 out of 5 stars

from 23 reviews

Image placeholder

They build modern looking websites easily using Quick.

Learn more
Image placeholder

They build modern looking websites easily using Quick.

Learn more
Image placeholder
4.95 out of 5 stars

from 23 reviews

Image placeholder

They build modern looking websites easily using Quick.

Learn more

Veelgestelde vragen

Jij vraagt, wij geven antwoord. We hebben enkele veelgestelde vragen voor je uitgewerkt.

Al onze programma's hebben hun eigen inschrijfformulier op de individuele programma-pagina. Hoewel de invulling van elk programma uniek is, zijn de vragen (op het inschrijfformulier) voor alle programma's hetzelfde. Als je weet voor welk programma je je wilt inschrijven, klik je eenvoudig op de knop 'Inschrijven' op de speciale pagina van het programma en word je omgeleid naar het formulier. Wij accepteren geen 'autofill' via bijvoorbeeld LinkedIn. Om jouw inschrijving te starten vragen wij jou om een aantal vragen in te vullen en hier de tijd voor te nemen. Let op, wij werken uitsluitend met ondernemers waar óók wij een goed gevoel bij hebben. Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

We streven ernaar je binnen 5 werkdagen na inschrijving een maatwerk planning toe te sturen. In de meeste gevallen hebben we binnen diezelfde periode al een eerste contactmoment gehad.

Eerst en vooral werken we graag samen met oprichters die gepassioneerd zijn in het oplossen van een groot probleem en de eerste stappen hebben gezet om iets te bouwen dat klanten waardevol vinden. Hoewel we hebben geconstateerd dat teams met meerdere mede-oprichters hun acceleratie gedurende een programma ingrijpend kunnen verbeteren, begeleiden we af en toe ook enkele oprichters. Hetzelfde geldt voor investeren. Meestal heeft een enkele oprichter een product met klanttractie en is hij of zij actief op zoek naar een mede-oprichter, waar we dan ook vaak bij helpen.

We versnellen verschillende start- en scale-ups in verschillende stadia. Typisch de eerste fase waarin een startup ons programma binnengaat, is A) het hebben van een kernteam met diverse vaardigheden en B) heeft een idee, maar nog geen product gebouwd.

Nadat je het programma hebt afgerond, word je onderdeel van het 'Alumni Growth-programma', dat je blijvende toegang biedt tot een wereldwijd ecosysteem van oprichters en mentoren.

Gebruik voor vragen over specifieke programma's de contactgegevens op elke individuele programma-pagina. Voor niet-programmagerelateerde vragen kun je hier relevante contactgegevens vinden. Kies je voor het contactformulier specificeer dan de aard van jouw verzoekin het vervolgkeuzemenu.